fredag 19 april 2013

Sommarkollo!

För de lite äldre barnen/ungdomarna, 11-16 år, finns det möjlighet att i sommar vara med på Kulturkollo!
"Dansa, filma, rocka, skriva, jongelra, skapa...vad får det att pirra lite extra i magen på just dig? Kolla in sommarens utbud på Fyrbodals Kulturkollo och känn efter vad som vore riktigt kul att fylla sommarlovet med."
Inga förkunskaper krävs för de olika kollona. Alla kollon är med övernattning.
Sista anmälningsdag är 19 maj.



Föräldrargruppsmöte!

Skriv upp tiden!

Nu är tid för föräldrargruppens första möte spikat. 2/5 kl 18:30 Inbjudan kommer i pappersform men skriv upp tiden i almanackan redan nu! Vi ses!! 

Mulle

Ni har inte missat att det har startats Mullegupper för barn 5-7 år?
Länk till information om Mulle!


Ett förslag på hur information om aktiviteter kan se ut.

Föräldrargrupp

Jag vet att jag inte är ensam om att sakna en föräldrargrupp på skolan. Tänkte nu göra ett försök att dra igång en grupp. Hoppas verkligen att tillräckligt intresse finns.
För att det ska fungera behöver vi vara en "kärngrupp" på minst 10 föräldrar, gärna med representanter från varje klass. Har du möjlighet att avvara en till två timmar var femte vecka (blir ca tre minuter om dagen om man slår ut det) för att ha ett möte där vi tar upp frågor, idéer, problem och positiva saker vi vill jobba för att bevara samt annat som kommer upp från oss föräldrar på skolan är du hjärtligt välkommen till "kärngruppen". Ni andra som inte har tiden eller intresset hoppas jag följer vårt arbete och bidrar med era tankar, åsikter och idéer.
Min förhoppning är att vi ska ha ett bra samarbete med lärare, rektor och politiker. Allt för att göra våra barns skolgång så bra som möjligt.

En kallelse till ett intressemöte kommer att delas ut till samtliga föräldrar i skolan. Tanken med det är att se hur många vi är som är villiga att engagera oss lite mer i våra barns skolgång. Man förbinder sig inte till något genom att närvara på mötet.

Allt engagemang, stort som smått, är välkommet!!

Kontakta mig gärna om du har frågor eller känner att du vill stötta mig i det här. sara@portkod.se

Välkomna

Tanken är att det här kan bli ett ställe för alla oss föräldrar med barn i Hunnebostrands skola att inhämta information. Fritidsaktiviteter, barnteatrar, arbetsdagar, nytt på skolan, protokoll från utbildningsnämnden, kallelser till föräldrargruppsmöten och annat som rör våra barn och oss föräldrar.
Alla åsikter om den här idén är välkomna, positiva som negativa.

Inspirationen har jag hämtat från Smögens föräldrargrupp som är mycket engagerade och drivande.